Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Profiel


Ik ben met analoog begonnen met een oude Zenit spiegelreflex camera (Russisch fabricaat) met een defecte belichtingsmeter. Ik paste een losse meter toe om toch nog een betrouwbaar resultaat te verkrijgen. Daarna veel experimenteren en lezen maar ook veel kijken naar resultaten van andere fotografen (beste leermethode).

In eerste instantie had ik een brede interesse gekeken naar onderwerpen zoals architectuur, portret, natuur,  en stoomtreinen.
Maar op den duur wil je graag naar een specialisatie en dat werd natuurfotografie.

Ook weer een zeer breed fotografie onderwerp. Hierin heeft landschap en macro (insecten, structuren) mijn duidelijke voorkeur.

Na vele jaren analoog met negatief film en later dia materiaal (Fuji Velvia) bezig geweest te zijn ben ik overgestapt (in 2005) naar volledig digitaal.
Ik ben het digitale tijdperk ingestapt met de Canon EOS 20D en nu werk ik veelvuldig met een Canon full frame camera.

Ik heb voornamelijk Nederland als werkterrein en een aantal gebieden zijn voor mij favoriet zoals de (Brabantse) Biesbosch, Kampina en de Oostvaardersplassen.

Daarnaast Frankrijk en vooral IJsland !

Soms maak ik gebruik van een schuilhut of camouflagenet (vogelfotografie) en zo nu en dan filters.

Bij landschap en macro fotografie werk ik met verschillende statieven (klein tot groot). Ik maak nagenoeg geen gebruik van flitslicht maar wel van reflectieschermen. Mijn einddoel is een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat.

Ronald Moolenaar